hoe komt een visie tot stand?

In het dagelijks leven (zeg maar ‘van 9 tot 5’)  ben ik bezig om managers, teams, projecten, besturen te ondersteunen en dan kom ik de vraag Hoe moet dat (ooit) goed komen? regelmatig tegen.  Wat een verrassing is het te ontdekken dat ik me de vraag ‘thuis’ ook wel eens stel, namelijk wanneer ik aan het schilderen ben: de eerste opzet is een vage potlood-schets, daar overheen worden laag voor laag waterverf-kleuren aangebracht, maar daarná probeer ik meer ‘contouren’ aan te brengen en (als ik geluk heb) kan ik meer diepte aanbrengen. Het gaat er dan maar nét om de zaken in het juiste perspectief te zien met de juiste ‘blik’. Hieronder een voorbeeld van hetgeen ik (in stadia) heb geschilderd:

dit schilderij is (na jaren) helaas nog steeds niet ‘af’ maar …….

SAM_3306  SAM_3307  SAM_3308

………  maar wat te denken van deze ‘schat’ ?

SAM_3720  SAM_4649  SAM_4656