Schilderijen

Beste bezoeker van mijn website,

Sinds begin 2012 ben ik weer aan het schilderen geslagen.

In mijn huis had ik nog een lege wand die schreeuwde om een schilderij en ik besloot er zelf maar een (of twee) maken. Wat ik op dat moment nog niet kon bevroeden, was dat dit het startsein was om een hobby van heel lang geleden vol overgave weer op te pakken.

Mijn inspiratie haal ik uit zelfgemaakte foto’s maar ik kan ook geraakt worden door een foto in de krant of een simpel foldertje, ook is Internet een bron van inspiratie voor me.

Ik kan worden gegrepen door een bepaalde beweging of een kleurenmassa (meestal van een beeld uit de natuur), wat me aanzet tot het vastleggen op doek, het liefst zo groot mogelijk.

Vogels zijn een geliefd onderwerp voor mij om te schilderen – hoe kleurrijker hoe mooier – maar ook ‘mens en dier’ hebben mijn aandacht.

Op de site ziet u een aantal van mijn voltooide werken, die alle zijn geschilderd in acryl op 3-D canvasdoek (de zijkanten zijn mee geschilderd dus een lijst is niet nodig). Ik hoop dat u deze ‘beelden’ mooi vindt.

O ja, mijn schilderijen zijn eventueel te koop en de opbrengst ervan gaat naar Goede Doelen: Los Cachorros ( www.loscachorros.nl ) of Artsen zonder Grenzen ( www.artsenzondergrenzen.nl )

Hartelijke groet,

Aly Engberts

hoe komt een visie tot stand?

In het dagelijks leven (zeg maar ‘van 9 tot 5’)  ben ik bezig om managers, teams, projecten, besturen te ondersteunen en dan kom ik de vraag Hoe moet dat (ooit) goed komen? regelmatig tegen.  Wat een verrassing is het te ontdekken dat ik me de vraag ‘thuis’ ook wel eens stel, namelijk wanneer ik aan het schilderen ben: de eerste opzet is een vage potlood-schets, daar overheen worden laag voor laag waterverf-kleuren aangebracht, maar daarná probeer ik meer ‘contouren’ aan te brengen en (als ik geluk heb) kan ik meer diepte aanbrengen. Het gaat er dan maar nét om de zaken in het juiste perspectief te zien met de juiste ‘blik’. Hieronder een voorbeeld van hetgeen ik (in stadia) heb geschilderd:

dit schilderij is (na jaren) helaas nog steeds niet ‘af’ maar …….

SAM_3306  SAM_3307  SAM_3308

………  maar wat te denken van deze ‘schat’ ?

SAM_3720  SAM_4649  SAM_4656

 

mijn sporen ……….

Als management ondersteuner meen ik mijn sporen ruimschoots te hebben verdiend. Vooral door een aantal jaren gedetacheerd te zijn geweest, heb ik vaardigheid verkregen in het snel inschatten van processen en culturen binnen een groot aantal organisaties in diverse branches.

De kennis en vaardigheden, gedurende mijn loopbaan én opleidingen verkregen, stel ik nu graag ten dienste van organisaties die tijdelijk te kampen hebben met onderbezetting. Uit ervaring weet ik inmiddels maar al te goed dat het tijdelijke inhuren van een management assistent (office manager, project ondersteuner, personal assistant) voor veel managers een goede actie is geweest.

Nieuwsgierig geworden?

Lees dan bijvoorbeeld de aanbevelingen op LinkedIn