SCHILDEREN


In mijn huis had ik nog een lege wand die schreeuwde om een schilderij en ik besloot er zelf maar een (of twee) maken. Wat ik op dat moment nog niet kon bevroeden, was dat dit het startsein was om een hobby van heel lang geleden vol overgave weer op te pakken.

Mijn inspiratie haal ik uit zelfgemaakte foto’s maar ik kan ook geraakt worden door een foto in de krant of een simpel foldertje, ook is Internet een bron van inspiratie voor me.

Ik kan worden gegrepen door een bepaalde beweging of een kleurenmassa (meestal van een beeld uit de natuur), wat me aanzet tot het vastleggen op doek, het liefst zo groot mogelijk.

Vogels zijn een geliefd onderwerp voor mij om te schilderen – hoe kleurrijker hoe mooier – maar ook ‘mens en dier’ hebben mijn aandacht.

Op de site ziet u een aantal van mijn voltooide werken, die alle zijn geschilderd in acryl op 3-D canvasdoek (de zijkanten zijn mee geschilderd dus een lijst is niet nodig). Ik hoop dat u deze ‘beelden’ mooi vindt.

O ja, mijn schilderijen zijn eventueel te koop en de opbrengst ervan gaat naar Goede Doelen: Los Cachorros ( www.loscachorros.nl ) of Artsen zonder Grenzen ( www.artsenzondergrenzen.nl )

Hartelijke groet,

Aly Engberts